Fira Herrens möte (med Symeon). Fira det inte bara som en historisk händelse; som den rättfärdige gamlingen Symeons möte med den unge Herren, utan fira det som ditt eget möte med din majestätiske Konung och Herre. Herren älskar detta möte, och tar du ett steg mot Honom, tar Han två steg mot dig.

Minns Kristi liknelse om hur den himmelske Fadern skyndar sig att möta sin förlorade men botfärdige son. Medan sonen skamset och långsamt var på väg hem till sin Fader, fick hans Fader på långt håll syn på honom och sprang emot honom och omfamnade honom. Så skall din himmelske Fader skynda och springa dig till mötes, för att omfamna dig och kyssa dig.

Bekänn ständigt dina synder i ditt hjärta, i din kammare; ångra ständigt din synd och bed ständigt. Gör du så, kommer du en dag att uppleva att Fadern kommit dig till mötes, att Han tagit sin boning i dig, tillsammans med Kristus och Den Helige Ande. Och ditt hjärta kommer att uppfyllas av glädje. Och du kommer då i glädjetårar och med lovsång att fira ditt möte med Herren.